Nápoly izgatottan készülődik a futballsztár Diego Maradona fellépésére: a népszerű argentin focista január közepén a patinás San Carlo operaház egyik produkciójában szerepel majd, aminek azonban nem örül az intézmény igazgatója.

MTI

A Maradona Live Tre 10 című előadást csak egyszer láthatja a közönség, január 16-án. A cím a jubileumra utal, amely az előadás apropóját adta: Maradona irányításával éppen harminc éve, 1987-ben lett először bajnok a Napoli futballklub. A jegyek már elővételben elkeltek, a rajongók 330 eurót (több mint százezer forintot) is adtak a belépőkért. Luigi de Magistris nápolyi polgármester, aki egyúttal a San Carlo Alapítvány elnöke, elmondta, hogy természetesen ő is ott lesz az előadáson, hogy “személyesen rázhasson kezet minden idők vitathatatlanul legnagyobb focistájával”, aki a Napoli csapatát 1987 és 1990 között a fociklubok élmezőnyébe vezette.

Maradona fellépésének a világ egyik legrégibb, 1737-ben megnyílt operaházában azonban ellenzői is vannak: Roberto de Simone zeneszerző, a San Carlo igazgatója sem örül neki, és Francesco Canessa, az opera korábbi főintendánsa is kétségeit fejezte ki. “A San Carlo a zene temploma, mi köze ehhez egy labdarúgónak?” – tette fel a kérdést De Simone arra emlékeztetve, hogy az operában egykor Rossini és Donizetti is fellépett. A polgármester azonban azzal érvelt, hogy a színház nemcsak az elitkultúráé, a popkultúrára is nyitottnak kell lennie. Különben is – jelentette ki – Maradona nem hegedül vagy koncertezik, az előadáson az emlékeket idézik fel szórakoztató műsor formájában. “Nem hiszem, hogy ez sértené a San Carlo méltóságát” – fűzte hozzá.

Fotó: infobae