Holnap, a költészet napján immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló és a Kossuth Rádió, a Versmaratont. Idén az Erzsébet téri Akváriumban Klub ad otthont az ingyenesen megtekinthető rendezvénynek színpaddal, költőkkel, mély érzelmekkel és rengeteg vendéggel. A rendezvényen 12 órán keresztül kortárs költők szavalják Az év versei 2018 antológiában szereplő költeményeket.

MTI

Zsiga Kristóf, a Magyar Napló kiadó vezetője elmondta, hogy minden évben a költészet napjára jelentetik meg Az év versei antológiát, amely az elmúlt év szerintük legjobb verseiből tartalmaz válogatást. Ebből a kötetből olvassák fel a költők saját szerzeményeiket. Mint mondta, az antológiában 100 költő versei szerepelnek, közülük hatvanan vesznek részt az eseményen. A színpadon óránként négy-öt kortárs költő olvas fel rövid beszélgetést követően.

A Versmaratont online is közvetítik, a Magyar Rádiónak köszönhetően a rendezvényről hangfelvétel is készül, amely bekerül a rádió archívumába. A nyolcadik alkalommal megrendezett eseményen felolvas mások mellett Ágh István, Géczi János, Szőcs Géza, Kukorelly Endre, Mezey Katalin, Kemény István, Terék Anna, Kiss Judit Ágnes és Oravecz Péter is.