Április 4-én, szombaton Fonogram-napot tartanak, amelynek keretében a díjakat is kiosztják. Az egyes zenei kategóriák győzteseire online videók formájában derül fény.

061.hu

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége közel három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai díjat. 2020 sem lehet kivétel, mint írják, “a világban kialakult helyzetben tehát végre valami, ami nem marad el, hanem van, lesz, sőt – átalakul, megújul!”

Az egyes zenei kategóriák győzteseire online videók formájában derül fény. Mindezt az interaktív online műsorfolyamon lehet majd követni egész nap a www.fonogram.hu oldalon, illetve a közösségi média felületeiken, a Facebookon, az Instagramon és a YoutTube-on. A szakmai szavazás során 18 különböző zenei mezőnyben hirdetnek győzteseket a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.