Második mesekönyvét jelentette meg a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK). Király Nóra és Kassai Etelka: Bonnie csodálatos élete című kötete az állatok és az olvasás szeretetére ösztönöz, egyben a gyászfeldolgozásban is segíteni kíván. Szülőként ma az egyik legnagyobb nehézséget az jelenti, hogyan tudjuk megóvni a gyermekeket az interneten felbukkanó, káros tartalmaktól, de attól is, hogy egy virtuális világban létezzenek – mondta el a mesekönyv keddi budapesti bemutatóján a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára.

Vitályos Eszter hozzáfűzte, nagyon fontos egy gyermek életében az, hogy miként tudja feldolgozni a gyászt, ebben hogyan tudnak segíteni családja és barátai. A könyvek rengeteg olyan kapaszkodót adnak, amelyeket máshonnan nem kaphatunk meg, hiszen fejlesztik a képzelőerőt, az analitikus gondolkodást – közölte, hozzátéve: ezért is üdvözlendő a FICSAK olvasásra ösztönző gyermekvédelmi kampánya. Király Nóra, a FICSAK alapítója, a könyv kreatív producere felidézte, hogy a mesekönyv apropóját egy szomorú esemény, legnagyobb fia papagájának kimúlása adta. Így jött az ötlet, hogy szülessen egy mesekönyv, amely segít a kedvelt háziállat elvesztése okozta gyász feldolgozásában, egyben emléket is állít a család kedvelt háziállatának – jegyezte meg.

 

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára (j) beszédet mond Király Nóra (k) és Kassai Etelka (b) Bonnie csodálatos élete című könyvének budapesti bemutatóján 2023. július 25-én. A kötet a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kiadásában, a klub második mesekönyveként jelent meg.
MTI/Balogh Zoltán

 

Elmondása szerint Kassai Ildikó meseíróval együtt alkották meg azokat a történeteket, amelyek felidézik Bonnie alakját, egyben tanulsággal is szolgálnak az olvasók számára. A Kömöcsi Fruzsina illusztrációival megjelent kötet kapcsolódik a FICSAK gyermekvédelmi kampányához is, melyben arra szeretnék rávezetni a fiatalokat, hogy minél kevesebb időt töltsenek a képernyők előtt, inkább vegyenek a kezükbe könyveket – közölte Király Nóra. Kassai Etelka meseíró elmondta, hogy Király Nóra történeteiből írta a mesekönyv fejezeteit, csak egy kicsit kellett saját fantáziáját használnia. A Bonnie élete ezért két idősíkban, két helyszínen zajlik: Király Nóráék otthonában, illetve az amazóniai esőerdőben. Király Nóra az MTI-nek elmondta, a mesekönyvhöz a FICSAK rendezvényein juthatnak hozzá az érdeklődők.

Forrás: MTI