A Disney kitette a Star Wars 8 szereplőválogatásra való felhívását, az üzenetben pedig elrejtették azokat a neveket, akik már biztosan játszanak majd a másfél év múlva érkező filmben.

HVG.hu

Aki még nem látta a Star Wars 7-et, az ne olvasson tovább!

Spoilermentesen már kitárgyaltuk Az ébredő Erő című hetedik Star Wars-epizódot, de mivel már most kezdenek szállingózni a nyolcadik résszel kapcsolatos hírek, kénytelenek vagyunk foglalkozni a film nagy fordulataival is (nyugalom, minden esetben jelöljük majd, ha spoilerekről lesz szó).

Most például a Disney húzott egy váratlant azzal, hogy kitette a nyolcadik rész casting-felhívását, amiből kiderül, hogy 2016 tavaszán kezdik forgatni a 2017. május 26-ára kitűzöttStar Wars 8-at.

Az egyik legnagyobb meglepetés az, hogy egy női főszereplőt is keresnek, aki bármilyen etnikumú lehet, 20 és 35 év között. Emellett további színészeket és színésznőket is keresnek kisebb szerepekre.

A közleményben szerepel a már castingolt színészek névsora is: újoncként tűnik fel a gonosz karaktert alakító Benicio Del Toro, valamint az eddig ismeretlen szerepet játszó Gugu Mbatha-Raw, de a visszatérők között szerepel az új hősök mellett Carrie Fisher (Leia), Mark Hamill (Luke) és nagy meglepetésre Harrison Ford (Han Solo) is.

Han Solo (amely karakter egyébként előzményfilmet is kap 2018-ban) sorsa ugye ismert, azt egyelőre nem tudni, hogy milyen formábn tér majd vissza – sokan flashbackre tippelnek, talán kiderül, mi okozta a törést a családjában.

A Star Wars 8-at egyébként az a Rian Johnson írja és rendezi, aki a Beépülve és a Looper című filmek mellett a Breaking Bad-ből is rendezett három epizódot.