Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A belvárosiak parkolásának megkönnyítése érdekében újabb lakossági parkolóhelyeket biztosított Belváros Önkormányzata. A kerület vezetése folyamatosan azon dolgozik, minél kedvezőbb parkolási feltételeket biztosítson, akár a mélygarázs megnyitása által, akár a Városháza parkban biztosított, vagy a szállodák előtti parkolóhelyek felszabadításával. Könnyítés az autósok számára továbbá, hogy az V. kerületi szállók előtti várakozni tilos táblákat ideiglenesen letakarták.

061.hu

A forgalom, közlekedés minden résztvevője számára a legjobb feltételek, körülmények biztosítandóak és nem egymás rovására, hanem a békés egymás mellett élés jegyében és mindenki biztonságára tekintettel – hangsúlyozza Belváros Önkormányzata aláhúzva tehát, hogy ugyanolyan figyelemmel vannak a gyalogosok, kerékpárosok, autósok, közösségi közlekedést használók felé is. A Belváros vezetése fontosnak tartja, hogy megkönnyítse a veszélyhelyzeti védekezést, ezt több téren is megteszik, legyen szó az ingyenes maszk biztosításáról, a 65 év felettiek ebéd, gyógyszer és élelmiszer házhoz szállításáról vagy éppen arról, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél kedvezőbb parkolási feltételeket biztosítsanak.

Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere

Ezért újabb lakossági parkolóhelyeket alakítottak ki az InterContinental Budapest Hotel oldalában található (Apáczai Csere János u. 12–16.) a városnéző buszmegálló és a MOL Bubi gyűjtőállomás megszűnésével felszabadult szakaszon és a Petőfi téren lévő turista busz le- és felszállóhely helyén is. Így a munkálatok befejezésével összesen 28 (ebből 2 mozgáskorlátozott) újonnan kialakított lakossági parkolóhely jött létre. Az Akadémia utcában a gyermekorvosi rendelőnél 3 db kizárólagos parkolóhelyet létesítettek, a BLESZ előtt már korábban kialakított 2 db parkolóhelyet viszont kizárólag az intézménybe ellátásra érkezők használhatják.

Továbbra is ingyenesen parkolhatnak a Bazilika Garázsban is (Sas utca) este 19:00 és reggel 7:00 között, és az Önkormányzat bízik benne, hogy a Városháza parkolójának (a 1051 és 1052 irányítószámú lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező belvárosiak számára) ingyenes használatát is meghosszabbítják majd.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •