Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Április 26. éjfélig lehet szavazni Budapest dalára. A Fővárosi Önkormányzat által kiírt pályázatra beküldött 116 dal közül az előzsűri hatot választott ki, tíz előadót a szervezők kértek fel a részvételre.

MTI 

“Eredetileg csak három helyet tartottunk volna fenn a pályázók számára, de olyan sok színvonalas produkció érkezett, hogy megdupláztuk ezt a számot. A hat kiválasztott, valamint a tíz felkért előadó felvétele fog szerepelni a Budapest Dal című CD-n” – mondta Joós István, a lemezt megjelentető Magneoton kiadó vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A szervezők felkérését a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marcell, Király Viktor, Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly fogadta el. Az előzsűri döntése alapján került a döntőbe Benji, a Maverix feat. Veréb Tomi, a Nági & Ya Ou, a ShowCrew, Pajor Tamás és az Amen, valamint Tóth Péter.

Joós István kiemelte, hogy Budapest jó téma, és mindenkinek jelent valamit, aki Magyarországon él. Kitért arra, hogy nagyon színes az anyag, mindegyik más szempontból érdekes és izgalmas. Megjegyezte: próbáltak úgy válogatni, hogy többféle zenei világ legyen jelen a CD-n. “Van közöttük popsanzon, akusztikusabb megszólalás, de olyan is, amely a mai trendeknek és hangzásnak megfelelő”. 

A szavazás április 16-án indult a www.budapestdal.hu-n és már több ezer voksot adtak le. A győztes az lesz, aki a zsűri (tagja Joós István mellett Rózsa István, a Rózsa Records vezetője, Rakonczai Viktor zeneszerző, producer, Nagyné Varga Melinda, a Fővárosi Önkormányzat kulturális főosztályvezetője és Szűts László, a Mahasz elnöke) és a közönség által leadott szavazatok összefésülése után a legtöbbet kapja.

A fődíj egymillió forint, a nyertes egy éven át viselheti a Budapest Dal címet. A tizenhat versengő előadó fellép április 27-én a Thália Színházban egy gálakoncerten, ahol kihirdetik, kié lett Budapest dala.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •