A minnesotai állami fellebbviteli bíróság döntése szerint nem tarthat igényt Prince hagyatékára a popsztár öt állítólagos féltestvére. A bíróság keddi határozata szerint a Prince hagyatékát átvizsgáló megyei bíró helyesen járt el, amikor elutasította az állítólagos örökösöknek a több száz millió dolláros vagyon felosztására irányuló igényét.

MTI

Májusban a Carver megyei bíróság úgy döntött, hogy a popsztár testvére, Tyka Nelson és öt féltestvére az örökös. Ekkor állapították meg azt is, hogy John L. Nelson és Mattie Shaw az 1958-ban született Prince – teljes nevén Prince Rogers Nelson – szülei. A további örökösként jelentkező Darcell Johnston, Loya Wilson, Loyal Gresham III, Orrine Gresham és Venita Jackson Leverette azonban azt állították, hogy nem John Nelson volt a néhai popsztár apja. Johnston, Wilson és a Gresham testvérek szerint az ő apjuk, Leverette szerint viszont az ő édesapja volt az énekes biológiai apja.

A bíróság szerint azonban a szülői státuszt szabályozó törvények alapján a házasságból kifolyólag John Nelson a popsztár “vélelmezett apja”, ezért a hagyatéki törvények szerint “genetikai apának” is minősül. Ezért a popsztár vagyona John Nelson and Mattie Shaw leszármazottai között oszlik el, és nem tartozik közéjük az öt állítólagos féltestvér, akiknek nem engedélyezték a genetikai vizsgálatot.

Johnston, Wilson and a Gresham testvérek ügyvédei szerint ügyfeleik mérlegelik a következő lépést. Prince nem hagyott hátra végrendeletet, amikor 2016 áprilisában fájldalomcsillapító-túladagolás miatt meghalt. A májusi bírósági döntés ellen az öt állítólagos féltestvéren kívül mások is nyújtottak be fellebbezést, de még nem született döntés.

fotó: MTI – Mohai Balázs