A British Library népszerű kiállítása, a Harry Potter: Mágiatörténet című tárlat is átköltözött az online térbe, a rajongók legnagyobb örömére. Az első kötet 20. évfordulójára készült kiállítás nem csak a könyvsorozat szeretetére emlékeztet minket, hanem elkalauzolja az érdeklődőt a mágia és mítosz valóságos alapjaihoz.

061.hu

A tárlat termeit a Roxfortban oktatott különböző tantárgyak alapján rendezték be, így megismerkedhetnek a látogatók többek között a Bájitaltannal, Jóslástannal, vagy a Sötét varázslatok kivédésével. Az eredeti kiállításon szerepeltek J. K. Rowling és Jim Kay eredeti vázlatain és rajzain kívül ritka, a British Library tulajdonában lévő könyvek és kéziratok, melyek a folklór és mágia hagyományait mutatták be. A 16. századi Ripley-tekercs például leírja, hogyan lehet elkészíteni a Bölcsek Kövét.

Az oldalon olvashatunk interjúkat például a kiállítás kurátorával, Julian Harrisonnal, aki elmondta, hogy nagyon érdekes volt beleilleszteni J. K. Rowling saját rajzait a tárlat fonalába. Igyekeztek olyan tárgyakat keresni, amelyek kapcsolatban állnak valamilyen módon a történettel: például a Gyógynövénytan teremben meg lehet nézni, hogyan kell mandragórát termeszteni, egymás mellett szerepelnek történelmi példák, és a könyvsorozat ismertetője.