Míg a Rossz szomszédság első része a „családbarát ható” kategóriába tartozott, addig a folytatásban – ahogy az ilyenkor lenni szokott – vaskosabbak a poénok és a dzsangák.

PZL – 061.hu

Már a nyitó jelenet sem hagy kétséget afelől, hogy a folytatások logikája szerint durvítani kell. A fiatal házaspár, Mac (Seth Rogen) és Kelly (Rose Byrne) éppen ráérősen szeretkeznek, amikor a lovagló pózt választó Kelly böfögni kezd és ráhány a mackós alkatú Mac-re. Innen szép nyerni, ahogy mondani szokás. És valóban: a film a kis család és a szomszédba beköltözött Kappa Nu nevű lányszövetség küzdelméről szól, azaz ki üldözi el a másikat a kertvárosi házából.

Neighbors 2

Az alapsztori tehát ugyanaz, mint az elő részben, a különbség csak annyi, hogy nem az agyhalott fiúkkal kell betartatni a képzeletbeli csendrendeletet, hanem a beszívott 18 éves lányokkal. Mivel a kis családba hamarosan megérkezik a második baba, Mac és Kelly úgy gondolják, hogy nagyobb házba kell költözniük, ezért eladják a régi fészket. Viszont a vevők a letéti szerződés értelmében 30 napig visszajöhetnek csekkolni, hogy minden rendben van-e az épület körül. És persze pont akkor akarják a szomszéd ház tini csajai a maradék agysejtjeiket is elpusztítani.

19-neighbors 4

A rendező, Nicholas Stoller minden poént túlhajt, mintha nem bízna abban, hogy a nézők elsőre is megértik. Például amikor elsütik a tahó vígjátékok újabban kötelező elemét, a légzsákos poént, azt fél perc múlva megismétli egy másik szereplő is. A “kislány anyu dildójával játszik” című kabarétréfát pedig összesen négyszer sütik el, pedig egy is túlzás volt.

A filmnek viszont jók a karakterei, Zac Efron hozza a minden izomcsoportjára önálló edzésprogramot kidolgozó, de szeretetre vágyó gyépést, Seth Rogen a mackós-szívós cool apucit, Chloë Grace Moretz pedig a tinédzser kamuribancot. Ha másra nem, arra mindenképpen jó ez a generációs cicaharc, hogy rájöjjünk: gyorsan telik az idő, és a Csajok a csúcson szereplőiről a Kappa Nu-s tinik legfeljebb azt mondanák, hogy uncsi milf mamik.

Rossz szomszédság 2.
amerikai vígjáték
Rendezte: Nicholas Stoller
Főszereplők: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne
Forgalmazza: UIP Duna