A római legionárius hagyományőrzők életmód és felszerelés bemutatója, gladiátorküzdelmek és kézműves foglalkozások mellett mesemondó, színházi előadás és pantomim műsor várja a családokat szeptember 17-én, az óbudai Flórián téren. A Római Fesztivál programjából persze a kézműves vásár, a Hadrianus császár életét bemutató színdarab és a rabszolgavásár sem hiányozhat.

061.hu 

Az ókori Aquincum katonavárosa elevenedik meg szeptember 17-én Óbudán, az Aquincumi Múzeum szervezésében. Az ingyenes Flórián téri rendezvény “áldozatbemutatással” kezdődik délelőtt 10 órakor, majd mesék hangzanak el a Szamikó Társulat, a valamint Greguss László, a Tekergő Meseösvény mesemondója előadásában. Délben kezdődnek a gladiátorküzdelmek (Familia Gladiatoria), kora délután a Garabonciás Együttes és a Megaron Pantomimegyüttes közös interaktív gyerekműsora Titkos utakon – A rómaiak és a mágia címmel.

A Kecskés Együttes 3 órakor kezdődő antik zenei koncertjét követően Halmágyi Sándor és színészbarátai lépnek fel Hadrianus császár életét bemutató előadásukkal. A korabeli rabszolgavásárokat megidéző műsor a tervek szerint negyed 6-kor kezdődik. A programok között szerepel még játékaréna gladiátorbemutatókkal, légiós seregszemle hagyományőrzőkkel, hordógurítás és ügyességi játékok, valamint kézműves foglalkozások.

A Flórián tér aluljáró szinten található Fürdő Múzeumban, 13:45-kor tartják Róma örök a város változik című fotópályázat díjátadóját, utána tárlatvezetést tart Láng Orsolya, az Aquincumi Múzeum igazgatója.

Fotó: imami.hu