Ezen a hétvégén is életre kel az ókori rómaiak legkedveltebb ünnepe, a Floralia, vagyis a tavaszünnep az Aquincumi Múzeumban.

061.hu

Az alkalomra fiatal virágkötők római stílusú kompozícióikkal díszítik fel a múzeumot és a régészeti parkot. Az érdeklődőket szabadtéri színházi előadások, valamint az ókort idéző életmód, kézműves bemutatók és ügyességi játékok várják két napon keresztül, de a hagyományőrző programokon betekintést nyerhetnek a római katonák, gladiátorok, germán- és kelta harcosok életébe is. Az Aquincum Baráti Kör szervezésében létrejövő tavaszünnep programjai között szerepel még “rabszolgavásár”, a múzeum szabadtéri színházában pedig bemutatják Plautus Szamárvásár című darabját.

A játékos kedvű látogatók számára lehetőség nyílik egy interaktív kalandtúra során megoldani az aquincumi rejtélyt, miközben felfedezik a romterületet és a hagyományőrző csapatok táborait. A Hadrianus-emlékévhez kapcsolódóan Hadrianus hasonmásversenyt is szerveznek, amelyen  egy szakmai zsűri és a közönség közösen választja ki a leghitelesebb jelöltet. A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvény ideje alatt csak készpénzt áll módjukban elfogadni, a múzeumi kedvezmények nem érvényesek. A belépés felnőtteknek 1900, 18 év alatti gyerekeknek, nyugdíjasoknak és fogyatékkal élőknek 850 forint.

Fotó: otthonokeskertek.hu