Ünnepélyesen meggyújtották Advent első gyertyáját a Szent István Bazilika előtt vasárnap. Az eseményen Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere a keresztény értékek fontosságáról beszélt, amelyek az elmúlt viszontagságos hónapokon is átsegítettek bennünket.

061.hu

“Közösséget próbáló időszakon vagyunk túl, ma mégis abban az örömben van részünk, hogy együtt lehetünk a magyarság legfontosabb keresztény szimbóluma, a Szent István-bazilika előtt” – emelte ki beszédében Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere a Bazilikánál, hozzátéve, ez a helyszín nemcsak egy szimbólum, egy jelkép, hanem a megtestesítője azoknak az értékeknek, amikben hiszünk.

Elmondta, az elmúlt viszontagságos hónapokon olyan keresztény értékek segítettek át bennünket, mint az egymásra való odafigyelés, az önzetlenség, a kölcsönös törődés, az egymás felé fordulás és a szeretet. Az advent és a karácsony ezeknek a keresztény értékeknek az ünnepe. És amikor a keresztény Európát éltetjük, akkor ezeket az értékeket őrizzük, hogy továbbadhassuk majd gyermekeink, unokáink számára – tette hozzá Belváros polgármestere.

Fotók: Horváth Péter Gyula