Hatvan éve, 1958. augusztus 29-én született Michael Jackson amerikai énekes, zeneszerző, minden idők egyik legsikeresebb előadója, akinek 750 millió albuma kelt el, pályafutása során összesen 13 Grammy-díjat ítéltek oda neki. Összeszedtünk 10 érdekességet a 2009-ben elhunyt popikonról.

MM-061.hu

1. Viasz. Világszerte 14 viaszszobra van a Madame Tussauds panoptikumokban. Ennél többször csak Erzsébet királynőt ábrázolták.

Fotó: madametussauds.com

2. Minnie Mouse. Michael úgy jellemezte saját hangját a korai Jackson 5-os felvételek idején, hogy olyan, mint Minnie Mouse-é.

3. Billie Jean. A Billie Jean volt az első videó az MTV-n, amelyben fekete előadó szerepelt.

4. Moonwalk. A moonwalk-ot utcai gyerektáncosoktól tanulta.

5. A gravitáció ellen. Az énekes szabadalmaztatott egy cipőt, amely lehetővé tette, hogy a táncosok előredőljenek ellenállva a gravitációnak.

Forrás: noroip.com

6. Rekord. 1984-ben 8 Grammy-díjat nyert – ez a legtöbb, amit egy személy egy éven belül valaha is kapott.

7. Király. Michael Elefántcsontparton királyi címet kapott 1992-ben.

Forrás: michaeljacksonwords.blogspot.com

 

8. Pulp. A Brit Awards-on 1996-ban a Pulp frontembere, Jarvis Cocker megzavarta az Earth Song előadását, mikor felrohant a színpadra.

9. Elfújta a szél. 1999-ben 1.5 millió dollárért megvásárolta az 1939-es Oscart, melyet az „Elfújta a szél” kapott a Legjobb Film kategóriában.

10. E.T. Michael volt a narrátora az E.T., a földönkívüli című filmből készült hangoskönyvnek. Egy Pepsi reklámfilm forgatása közben 1984-ben Michael másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, mert egy robbanás miatt meggyulladt a haja.

Fotó: presleycollectibles.com