Hatvanéves korában elhunyt Andy Fletcher, a Depeche Mode billentyűse, tette ki a zenekar a Facebook-oldalára. A halál okáról nem ír a közlemény.

061.hu

A Facebook-bejegyzés alább olvasható:

“Megdöbbenve és szomorúsággal tölt el minket kedves barátunk, családtagunk és bandatársunk, Andy ‘Fletch’ Fletcher korai halála. Fletchnek igazi aranyszíve volt, és mindig ott volt, amikor támogatásra, beszélgetésre, nevetésre, vagy egy hideg korsóra sörre volt szükséged. Együttérzünk a családjával, kérünk titeket, hogy gondoljatok rájuk, és tartsátok tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban.”


Andrew Fletcher 1961. július 8-án született Nottinghamban. Az 1970-es évek végén akkori iskolatársával, Vince Clarke-kal megalapította a rövid életű No Romance in China nevű zenekart, melyben basszusgitáron játszott, majd 1980-ban találkozott Martin Gore-ral és Clarke-kal kiegészülve megalapították a Composition of Sound zenekart, amiben már mindannyian szintetizátor mögé álltak. Abban az évben vették be énekesnek Dave Gahnt, az  ő javaslatára Depeche Mode-ra nevezték át zenekarukat. Nem sokkal az első lemez, Speak & Spell 1981-es megjelenését követően Clarke kilépett. A zenész-producer Alan Wilder 1982 végén csatlakozott a zenekarhoz, 1995-ös távozásáig négyen dolgoztak. A Depeche Mode fennmaradó tagjai, Gahan, Gore és Fletcher a későbbiekben is aktívak maradtak.

Mind a stúdióban, mind fellépéseken szintetizátoron játszott, ő volt az egyetlen tagja a zenekarnak, aki nem énekelt.

A Depeche Mode rendszeresen koncertezett Magyarországon: először 1985-ben a budapesti Volán-pályán zenéltek. Az 1993-as MTK-stadionbeli fellépést kihasználva Göd közelében forgatták a Condemnation kislemez videóklipjét. Utoljára 2018 júniusában a VOLT fesztiválon léptek fel.