Negyvenhárom éves korában elhunyt Chadwick Aaron Boseman amerikai színész és producer. A Marvel-féle Bosszúállókban is látott Boseman vastagbélrákkal küzdött, négy évvel korábban diagnosztizálták nála a betegséget, amely miatt állapota folyamatosan rosszabbodott. Augusztus 28-én érte a halál.

061.hu

Bosemant az utóbbi időben a Fekete Párducként ismerhette a világ: ő formálta meg ugyanis a népszerű képregényfigurát. Láthattuk az Amerika Kapitány: Polgárháborúban és a Bosszúállók: Végtelen háborúban, valamint a profi baseballjátékos, Jackie Robinson életéről szóló moziban is, és ő alakította James Brownt a Get on Up – A James Brown sztori című életrajzi filmben.

Mint kiderült, a színész már betegen forgatta le a Fekete Párduc, a Bosszúállók: Végtelen háború, a Bosszúállók: Végjáték, a 21 híd és az idén bemutatott az 5 bajtárs című filmeket is.

„Chadwick igazi harcos volt, mert a megpróbáltatások mellett is elkészítette azokat a filmeket, amiket úgy imádtok. Ezeket a filmeket mind a számtalan műtét és kemoterápia közben forgatta. Megtiszteltetésnek érezte, hogy a Fekete párducban T’Challa király szerepét játszhatta”

– áll a család közleményében.

Fotó: CBS