Hat telt házas vetítésen több mint kétezren látták a Budapesti Francia Intézet idei szabadtéri filmválogatását a Corvintetőn, augusztus 4-én ezért egy ráadásvetítés során az elmúlt évek legnézettebb francia vígjátékát, az Életrevalókat (Intouchables) is műsorra tűzik.

MTI

A Francia Intézet által a Funzine magazinnal és a Corvintetővel együttműködésben szervezett, Francia tetőmozi elnevezésű sorozat június 23-tól hat héten át várta a francia filmek kedvelőit – közölte az MTI-vel csütörtökön az intézet. Mint felidézték, a hat klasszikus, illetve friss francia film a thriller műfaján keresztül mutatta be, miért jó Alain Delonnal, Catherine Deneuve-vel, Xavier Dolannal vagy Mathieu Amalrickal együtt borzongani.

A nagy sikerre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy augusztus első keddjén egy ráadásvetítést tartanak, ezúttal a Budapest Rooftop Cinemával karöltve, amelynek keretében az elmúlt évek legnézettebb francia vígjátékát, az Életrevalókat vetítik le – eredeti nyelven, magyar felirattal – a Corvintetőn.

A nyári szünet után a Francia Intézet szeptembertől folytatja rendszeres filmvetítés-sorozatait digitalizált mozitermében – közölték.

Fotó: corvinteto.hu