Megjelent a Cimbaliband 11. lemeze a Fonó gondozásában IRAM címmel. Az új album különlegessége, hogy Unger Balázs népzenei ihletettségű dallamaira Danics Dóra írt szövegeket megalkotva ezzel egy új, közös zenei világot. Az autentikus magyar népzenét, és a balkán dallamvilágát múzsaként hívva belsőséges világba kalauzolja el a két szerző és a zenekar a hallgatóságot.

061.hu

Három éve egy rövid kikötés után megújulva tért vissza a Cimbaliband, Danics Dóra énekesnővel kiegészülve alkotnak tovább. Dórát eddig szerzői, népdalénekesi oldaláról nem ismerhette a közönség, a Cimbalibandben kezdett foglalkozni a népzenével és a balkán dallamaival.

Ahogy Unger Balázs, a zenekar alapítója mondja, “az eltelt több száz közös fellépés, koncert alkalmával létrejött egy különleges, egyedi hangzásvilág, egy kincsekkel teli mikrokozmosz, melyet ezen a korongon szeretnénk a hallgatósággal megosztani. Az általam komponált cimbalmos és zenekari dallamokat, melyekre nagy hatással volt az autentikus magyar népzene és a balkáni népek melódiái, Danics Dóra töltötte meg lélekkel és tette teljessé saját verseivel, énekhangjával.”

A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal.