Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 12
 •  
  12
  Shares

A miskolci garázsból egészen A DAL 2019 és a budapesti klubok színpadáig jutó The Sign dupla premierrel zárja a hetet, ugyanis nem csak vadonatúj videóklipje, hanem az első nagylemeze is ma debütál.

061.hu

Most debütál az „Igazán”, a The Sign legújabb felvétele. A dal ezúttal a szerelem már nem kezdeti, hanem az idővel egyre erősebbé váló szakaszáról szól, Czinke Máté (énekekes-gitáros-szerző) elmondása szerint az „Egyetlen” című számuk folytatása. „A zenét és a hangszerelést, a dal ívét Mózival (Szentpétery Mózes – basszusgitár) alkottuk meg, ezután következett az utómunka. Ebben a fázisban kerültek bele a zenébe a különböző effektek, ötletek. Az egész anyag DIY, tehát abszolút saját munka, ráadásul 100%-ban házilag készült, hiszen az otthoni stúdiónkban vettük fel.” – mesélte Máté. A felvétel további különlegessége, hogy eredetileg egy kampányhoz készült. „Tavaly én is versenybe szálltam a gimnáziumom diákigazgató posztjáért, és az „Igazán” korai verziója volt az én indulóm. Bár a választást elbuktam, csak a második helyig jutottam, legalább egy „igazán” jó dalt nyertünk.” – árulta el Mózes.

A dal egyike azoknak a szerzeményeknek, amelyek megtalálhatók a banda ma megjelenő első nagylemezén, de a bemutatkozó korongon olyan felvételek is hallhatók, mint az „Ő”, a „Királylány” vagy az „Egyetlen”, és még ezeken kívül is egyedi, különleges számokat kapunk a miskolci ötöstől. A miskolci származású, fiatal zenészekből álló The Sign 2012-ben alakult. Czinke Dani és Máté testvérek, Török Danival gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes. Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat, profin zenélnek, és rendszeresen megfordulnak országszerte a klubok és fesztiválok színpadain. Turnéztak már a Margaret Island-del és a Honeybeast-tel is. A srácok szerethető karakterük mellett egyedi zenei világukkal veszik le a lábáról a közönséget. A The Sign első felvétele 2017 augusztusában megnyerte a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét, 2019-ben pedig a „Tékozló” című szám vívta ki a legjobb dalnak járó elismerést a keresztény zenei Szikra-díjátadón.

Kép: Wikipedia


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 12
 •  
  12
  Shares