A fehér király világpremierje a június 15-én kezdődő edinburgh-i filmfesztiválon lesz, a hazai bemutatóra azonban még várni kell. Pedig a trailer elég ígéretes.

Mint ismert, 2015 nyarán forgatta hazánkban egy nemzetközi stáb Dragomán György sikerregényének filmes adaptációját, A fehér királyt. A filmben olyan színészek alakítják majd Dragomán regényének alakjait, mint Jonathan Pryce (A Karib-tenger kalózai), Agyness Deyn (Ave, Cézár!), Greta Scacchi, Fiona Shaw (Harry Potter-filmek) Clare-Hope Ashitey and Olafur Darri Olafsson.

Alex Helfrecht és Jörg Tittel, a filmet rendező brit házaspár, korábban úgy nyilatkozott, hogy a Dragomán-regény története univerzális, szerintük mindenkihez szól, és a lehető legjobb filmet akarják csinálni belőle. A film megtartja a könyv nézőpontját majd, és a rendezőpáros azt is elárulta, hogy alkotó párbeszéd alakult ki közöttük a szerzővel, sok segítséget kaptak tőle, bár – mint megjegyezték – nem akart beleszólni a filmbe. Az edinburgh-i világpremier előtt néhány nappal most már a film trailerét is megnézhetjük: