Megnyílt és új játékokkal, előadásokkal, bemutatóterekkel és négy tematikus szabadulószobával várja mtól  a látogatókat a Csodák Palotája (Csopa) új helyszínen, Budapesten, a Bécsi úti Új Udvar bevásárlóközpontban. Az interaktív központot 21 évvel ezelőtt fizikusok alapították, azonban a Csopa vezetése fontosnak tartotta, hogy a fizika mellett a többi tudományterület felé is nyissanak, ezért az élményalapú oktatás és a játszva megismerés felől kezdték építeni, fejleszteni a Csodák Palotáját.

MTI

  2016-ban, a Csopa “testvéreként” nyitott meg a Csopa Playbar, amelynek célja az volt, hogy a kamasz és a fiatal felnőtt korosztályhoz szóljon és egy olyan helyet teremtsen, ahol kényelmesen, kellemesen és inspiráló közegben tölthetik el szabadidejüket. Idén a két helyszín összeköltözésével megteremtődött egy világszínvonalú, több tudományágat felölelő, minden korosztálynak jó programot nyújtó tudományos szórakoztatóközpont.

Az új, 5000 négyzetméteres, két szintes helyszínen több mint 250 eszköz és játék mutatja be közérthető és szórakoztató formában a természettudományok csodálatos jelenségeit. Az Öveges-teremben látványos tudományos előadások várják a látogatókat, de kialakítottak négy tematikus szabadulószobát, különleges 5D-s, 9D-s és körmozis élményvetítésekre alkalmas termet, de lehet kalandozni a Tudósok Csarnokában és az Űrbázison is, a számos izgalmas program és interaktív, az egész család számára legalább félnapos kalandozást nyújtó tudományos programok mellett.

fotó: orientpress.hu