Jótékony célra ajánlja fel Amber Heard azt a 7 millió dollár (1,9 milliárd forint) végkielégítést, amelyet férjétől, Johnny Depptől kap a válásuk rendezéséről létrejött peren kívüli egyezség részeként.

MTI

Az amerikai színésznő a pénzt fele-fele arányban osztja szét a Los Angeles-i Gyermekkórház és az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója (ACLU) jogvédő szervezet között, ez utóbbinak a nőket sújtó erőszak elleni küzdelemre. “Mint az a távoltartási végzésben és a válási megállapodásban is szerepel, a pénz soha nem volt fontos nekem, csak annyiban, amennyiben jótékony célra fordíthatom és ezáltal reményeim szerint segíthetek az önmaguk megvédelmezésére kevésbé képeseken” – jelentette be csütörtökön Amber Heard.

A színésznő hangsúlyozta, hogy a kedvezményezett szervezetek jó célra fogják felhasználni a pénzt, és a jövőben is támogatni kívánja őket adományokkal. Az 53 éves Johnny Depp filmsztár és Heard kedden, peren kívüli megállapodással tett pontot házassága végére, ennek részeként a fiatal színésznő visszavonta azon állításait, hogy Depp fizikailag bántalmazta őt a kapcsolatuk ideje alatt. “A kapcsolatunk rendkívül szenvedélyes és olykor hullámzó volt, de mindig a szeretet fűzte össze. Egyikünk sem állított valótlanságokat bármiféle anyagi haszonszerzés céljából. Sem fizikai, sem érzelmi károkozás szándéka nem állt fent” – olvasható Heard és Depp közösen kiadott keddi közleményében.

A 30 éves színésznő 15 hónap házasság után adta be a válókeresetet idén májusban, és nem sokkal később sikerült ideiglenes távoltartási végzést szereznie férje ellen, aki állítólag egy májusi vita során megütötte őt Los Angeles-i otthonukban. Depp tagadta, hogy bántalmazta volna feleségét, és a rendőrség sem talált a bűncselekményre utaló bizonyítékokat. Depp és Heard a 2011-ben bemutatott A rumnapló című film forgatásán találkoztak, és 2015 februárjában házasodtak össze. Heard “kibékíthetetlen ellentétekre” hivatkozva nyújtotta be a válókeresetet. A párnak nincs közös gyermeke. A színésznek ez volt a második, a színésznőnek az első házassága.

Fotó: Wenn