Vitézy László a XX. század történelmének egy újabb, tragikus időszakát idézi meg legújabb filmjében, Az énekesnőben, amelyben egy énekesnő és meggyilkolt focista szerelmének a történetét dolgozza fel. Vince tehetséges focista, a válogatott keret tagja, sikeres fiatalember. A szakmai sikerek mellett megtalálta a szerelmet, Valival, az Astoria szép, fiatal énekesnőjével jár. Amikor a ÁVH apparátusa – attól félve, hogy a világhírű focisták elhagyják az országot – példát akar statuálni, Vincét tartják a legmegfelelőbb jelöltnek. A beszervezett közvetlen barátai és hithű rendőrök segítségével ráveszik a fiatalembert, hogy ne lásson más kiutat maga előtt, mint a disszidálást. Sikerül erről meggyőznie Valit is, és egy embercsempész segítségével nekiindulnak a határnak, a történet itt vesz tragikus fordulatot. A filmet a DUNA március 25-én, pénteken este 20:45-kor vetíti. 

061.hu

Fontos kiemelni, hogy a mű egy ismert, tragikus esemény, Szűcs Sándor focista és Kovács Erzsi énekesnő története alapján készült. Az alkotás több, mint egy szerelmi történet, a kommunista diktatúra működésének lenyomata. Korhűen jeleníti meg azt az időszakot, amikor koncepciós perben a hatalmi gépezet kötél általi halálra ítélt egy válogatott labdarúgót. Vitézy László hangsúlyozta, hogy “alkotóként minden történet érdekel, ami emberi és itt egy olyan drámára találtam, amelyen keresztül meg lehet fogni a létező szocializmus szörnyűségét, mert átélhető, átérezhető.”

A tragikus sorsú párt Vali és Vince karaktere jeleníti meg, Bánovits Vivianne és Herczegh Péter alakításában. A Megafilm produkciójának további főbb szerepeiben Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba látható. A rendező, Vitézy László, a filmet a Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerpáros jegyzi.

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina, Ábrahám Zsolt, Gacsal Zsolt

A videó bármely részletének használata engedélyköteles!