Egy bíróság is áldását adta a hitelezőkkel kialkudott egyezségre és így elkerülte a teljes anyagi összeomlást 50 Cent amerikai rapper, akit egy szexbotrány és füstbe ment üzleti tervei taszítottak válságba.

MTI

A megállapodásban, amelyet egy connecticuti bíróság is jóváhagyott szerdán, a szupersztár, valódi nevén Curtis James Jackson vállalta, hogy készpénzben azonnal kifizet hitelezőinek 7,4 millió dollárt, 23,4 millió dolláros összadósságának többi részét pedig öt év alatt törleszti ingatlaneladásból. A zenész az egykor Mike Tyson ökölvívó tulajdonát képező impozáns connecticuti villájának eladásából tervezi megfizetni tartozását.

Az extravagáns életmódjáról híres rapper tavaly kért csődvédelmet, miután egy bíróság arra kötelezte, hogy fizessen hétmillió dollár fájdalomdíjat egy nőpartnerének, aki egy nyilvánosságra került szexvideóban tűnt fel. A hitelezőkkel nyélbe ütött alku értelmében 50 Cent végül is 7 helyett csak 6 millió dollárt köteles átutalni a kompromittálódott hölgynek, Lastonia Levinstonnak. Az énekes további több mint 17 millió dollárral tartozik olyan befektetőknek, akik meghiúsult fejhallgatógyártó vállalkozásában tették kockára a pénzüket.