Április elején a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet rangos szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

061.hu

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége közel három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai díjat. 2020 sem lehet kivétel. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel azonban idén nem rendeznek gálaestet, hanem online videókon keresztül hirdetik ki a különböző kategóriák győzteseit – olvasható a fonogram.hu oldalon.

A MAHASZ a Hivatalos magyar slágerlistákat minden héten publikáló slagerlistak.hu csapatával közösen összeállított egy 40-es listát az elmúlt évben népszerűvé vált dalokból – ezek közül azevslagere.slagerlistak.hu oldalon választhatják ki a kedvencüket a zenekedvelők. A nyereményjátékkal egybekötött szavazás győztese kapja „az év hangfelvétele” Fonogram-díjat.

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló 26 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során több mint 800 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek. A jelöltek listája itt olvasható.