Michelle Williams játszhatja Janis Joplint Sean Durkin filmrendező új, a hajdani legendás rocksztárról szóló életrajzi játékfilmjében.

MTI

Williams képviselője egyelőre nem reagált a filmszerepről felröppent hírre – írja a Variety.com. A legendás énekesnő és dalszerző nevét a hatvanas években ismerte meg a világ. A rock ‘n’ roll és a pszichedelikus soul királynőjeként emlegetett művész festett és táncolt is.

A Rolling Stone magazin 2004-ben minden idők száz legnagyobb művésze közül a 46. helyre sorolta. 1995-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokában is helyet kapott. Joplin 1970-ben, 27 évesen hunyt el Hollywoodban heroin-túladagolás következtében. Peter Newman régen megszerezte már a Joplin életműve egy részére, valamint írott dokumentumok egy nagy gyűjteményére vonatkozó jogokat, melyeket felhasználnak a filmben, hogy bemutassák az énekesnő utolsó fél évét.

Williams filmes pályafutása 2005-ben a Brokeback Mountain – Túl a barátságon című Ang Lee-drámával ívelt a magasba, három Oscar-jelölése közül az elsőt a filmben nyújtott játékáért kapta: a meleg cowboyt alakító Heath Ledger elutasított feleségét játszotta. (Ledger, aki az életben is partnere és gyermeke apja volt, 2008-ban véletlen gyógyszer-túladagolás miatt hunyt el.)

A színésznő legutóbb a Manchester by the Sea című filmben játszott, amelyért az Oscar-díjra esélyesek között emlegetik. Nemrég Tony-díjra jelölték a Blackbird című Broadway-színdarabban nyújtott alakításáért, hamarosan pedig bemutatják az Egyes nők (Certain Women) című filmjét is.

Fotó: aceshowbiz.com