Ha szombat este, akkor buli a szeptember 20-án nyílt Pesti Srácok Emlékparkban. A Horváth Mihály téri parkban az ötvenes évek világa elevenedik meg, hisz a korszak gasztronómiáját, divatját, hétköznapjait és művészetét is megismerhetik a látogatók. A szervezők célja továbbá emléket állítani  ’56 ismert és ismeretlen hőseinek. 

C.N.- 061.hu

A múlt heti Hősök és Balázs Fecó koncert után október 8-án fél héttől két együttes is beveszi a Pesti Srácok Parancsnokságát, ugyanis a Három zenekar és a Loyal együttes is színpadra lép. Három ember, három művész, három arc, de egy zenekar. A több mint két éves Három saját számokat játszik. “A dalokat többnyire lányok ihlették, bár akad olyan is, amit John Maynard Keynes.”– meséli Hidvégi Áron, a banda basszusgitárosa.

“Az első körös Cseh Tamás Program nyertesei között voltunk, így 2015-ben elkészülhetett az első bemutatkozó lemezünk, aminek producerei Szakos Krisztián és Takács Zoltán “Jappán”. Aztán a lemez után jött az első videoklipünk, amely egyfajta imázsklip és a Keresem című dalhoz készült. Több fesztiválon és saját koncerten is találkozhatott velünk a közönség. Ha jellemeznem kéne a zenekart, azt mondanám, hogy alapvetően akusztikus, ami erősen szöveg-centrikus, maga a zene minimalista, de ugyanakkor izgalmas popzene a jó értelemben vett lírai felhangokkal.”- foglalta össze a zenész a 061.hu kérdésére.

“A zenekar az Emlékparkban nagyjából egy órát játszik, többségében saját számokat, de egy- két menő feldolgozás is helyet kap a felhozatalban.”

Tagok: György László- ének, gitár,  Hidvégi Áron- basszusgitár, Bátor Bence- bob, ütős hangszerek.

 

A Loyal igazi kárpát-medencei blues-rock banda, a tagok származása Székelyföldtől Zaláig ér. A zenekar igyekszik a hazai és külföldi elődök által kitaposott ösvényen haladni, akikből erőt és inspirációt merítenek, ugyanakkor a Loyal története önálló, igyekeznek a műfaj vérét frissíteni. 2012 nyarán állt néhány betűvető a kőszegi vár udvarán egy fesztiválon, és nézték, hogy pár éltesebb pasas hihetetlenül jól érzi magát a színpadon, miközben  rockzenét tolnak. Üzletember’s volt a banda neve, és tényleg üzletemberek zenéltek, nem profik, de volt benne erő és élet. Ez kell nekünk is – döntötték el a tagok. Mindenki gitározott, vagy legalábbis úgy tartotta magáról, hogy ő gitározik. Demeter Szilárd átképezte magát négy húrra, már csak dobosra volt szükség, és meg is alakult a banda első formációja. A műfaj természete szerint tagcserék és újragondolások követték egymást.

2016 nyarán egy alternatív történet kezdődött, egy ad hoc felkérésre énekesként beugrott az X- Faktor második szériájából ismert Baricz Gergő, akit aztán saját koncertjeire is elkísértek a fiúk. Ezek a kiruccanások annyira jól sikerültek, hogy a zenekar úgy döntött: Baricz Gergővel folytatják a megkezdett utat. 2016 őszén-telén majd kiderül, hogy merre fordul a szekér. Egy biztos: továbbra is káeurópai blues-rock lesz a meghatározó irányvonal. A Loyalt „felfedezte” az Anna and the Barbies is, idén tavasszal elvitték egy körre előzenekarnak, négy klubkoncerten melegítették be a közönséget. Az együttműködés egyre tartalmasabb formát kezd ölteni, az AaTB gitárosa, Pásztor Sámuel vállalta a produceri munkát a Loyal – remélhetőleg – hamarosan elkészülő lemezén. Ha minden jól alakul, akkor ősszel ismét elkísérik pár koncertre az AaTB-t előzenekarként, de igazából az őszi-téli időszak legfontosabb célkitűzése, hogy végre stúdióba vonuljanak.

Tagok: Baricz Gergő – ének, Demeter Szilárd – basszusgitár, Fekecs Ákos – dob, Megadja Gábor – gitár. Többé-kevésbé állandó vendégként  Antal Gábor billentyűzik.

Kezdés: október 8. szombat, 18.30
A buli természetesen nem ér véget, ugyanis október 15-én a Mystery Gang, a zárónapon, október 23-án pedig Ferenczi György és a Rackajam Both Miklóssal közreműködve lép a színpadra. 
A Pesti Srácok Emlékpark minden programja ingyenes, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatásával.