Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Sajnos már nem újdonság az, hogy az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat telephelye megtelt, a gazdáikra reménytelenül váró kutyákkal. Az illatos úti ebtelep munkatársainak “hivatalból” kötelező befogniuk a kóbor kutyákat, és ha minden férőhely betelik, az ezután befogott kutyákat csak úgy tudják elhelyezni, ha helyeket szabadítanak fel. Ez pedig nem megy másként, mint az ott lévő kutyák elaltatásával, eloltásával. Ezért ismét közös Örökbefogadó Napot szervez az Állategészségügyi Szolgálat és a Vigyél Haza Alapítvány.

10923776_1026944617320620_2497825056975004044_nAz örökbe fogadó napon a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes „fuvarosai” Budapest belterületén, kívánságra HÁZHOZ VISZIK az örökbe fogadott kutyákat, új gazdáikkal. Az akció megkönnyíti az új gazdik első közös utazását is, hiszen gyakran nem egyszerű egy még ismeretlen állatot tömegközlekedési eszközön hazaszállítani.

Az alapítvány, az eseménnyel egy időben megkezdi az országban egyedülálló, egész éves Születés Szabályozási Programját, melynek keretében átvállalja az ivartalanítás költségét valamennyi, az Illatos útról, magánszemély által örökbe fogadott szuka kutya után.

[dcs_note color=”#202020″ bgcolor=”##FDF5E6″ bcolor=”#D2B48C” bwidth=”6″ align=”justify” rounded=”0″ bottom=”15″ execute=”false”]- Az esemény előtt az alapítvány önkéntes kutyakozmetikusai valamennyi, erre rászoruló kutyát megszépítenek: ápolják, nyírják, fésülik őket.
– A rendezvényt megelőző napokban valamennyi, gazdára váró kutyáról az alapítvány munkatársai igényes fotókat készítenek, melyeket itt és a Vigyél Haza Facebook oldalán lehet megtekinteni, és életre szóló társat választani közülük.
– Az Örökbefogadó Napon valamennyi, örökbe fogadott kutya ivartalaníttatását átvállalja alapítvány!
– A kutyusokhoz az alapítvány – támogatója jóvoltából – névre szóló bilétát, minőségi nyakörvet és pórázt is ad ajándékba. 

Az új gazdik, a kutyusokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 5000Ft térítési díj ellenében. A helyszínen az Alapítvány önkénesei és a telep munkatársai tanácsaikkal segítik a megfelelő választást.[/dcs_note]

Az Örökbefogadó Napot önkéntesként segíti Póth Diána többszörös magyar bajnok műkorcsolyázó is, aki a közelmúltban, családjával három nehéz sorsú kutyát is örökbe fogadott az Illatos útról. A sportolónő nemrégiben tért haza Malajziából, futballista férjével Gyepes Gáborral és két gyermekükkel.

– Váltottunk már meg kutyát hajléktalantól, de befogadtunk elüldözött, illetve embertelen körülmények között tartott ebet is. Jelenleg három, volt Illatos úti kutyus él a családunkban. A kiválasztásuknál az egyik fő szempont az volt, hogy olyanok legyenek, akik régóta és hiába vártak gazdira. Csodálatos dolog megszépíteni egy-egy ilyen állat öregkorát– mesélte a Borsnak Póth Diána.

Az örökbe fogadható állatokról előre az ebtelep.hu-n tájékozódhat.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •