Ha igaz társra, hű barátra vágyik, biztos lehet benne, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepén megtalálja a 2016. március 6-án megrendezésre kerülő Örökbeadó napon.

 061.HU

 

Már nem újdonság az, hogy az Állategészségügyi Szolgálat telepe megtelt, a gazdáikra hosszú ideje reménytelenül váró kutyákkal. Ezért az Állategészségügyi Szolgálat ismét Örökbeadó Napot szervez. Az új gazdik, a kutyusokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 5000 Ft térítési díj ellenében. A helyszínen a telep munkatársai tanácsaikkal segítik a megfelelő választást.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére – csupán Budapestről – évente közel 2000 kutya kerül be, melyek jelentős hányadát saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló 94 férőhelyszám azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő telep gondjait.

A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a Szolgálat, több új állatot csak akkor tud befogadni, ha sikerül örökbe adni a jelenleg is gazdára váró kutyusokat. Ha kutyát terveznek a családba fogadni, akkor elsősorban az Illatos útról válasszanak, így segítve azokon, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

Sokan nem tudják még, hogy az Állatvédelmi Törvény módosítása szerint nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott állatok után, így az Illatos útról  örökbe fogadott kutyák is örökös adómentességet élveznek.

Az eseményhez a jó szerencsét a Bonne Chance Hotel Bázakerettye biztosítja.

Az Örökbeadó Nap támogatói: Országos Állatvédőrség, Állatmentő Szolgálat, Kutyamentő Angyalok Egyesület, Állatmentő Liga, Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat, Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat, Magyar Argentin Dog fajtamentő Egyesület (FEMA) és a Bonne Chance Hotel Bázakerettye.

Helyszín: Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Állategészségügyi Szolgálat, (Budapest IX. Illatos út 23/a)

Időpont: 2016. március 6. (vasárnap) 10-15 óra között

Az örökbefogadható kutyusokat ITT nézheti meg.