“Nem hajtunk fejet a félelem előtt” – mondta Madonna szerda esti párizsi koncertjén, a francia fővárost ért november 13-i terrortámadások áldozatai előtt tisztelegve.

MTI

“Arra gondolok, ami majdnem négy héttel ezelőtt történt” – mondta a díva. “Párizs szíve, Franciaország szíve ott dobog minden város szívében. A szeretet hatalma nagyobb, mint a hatalom szeretete” – folytatta meghatódva az énekes. Majd felidézte: “húszévesen érkeztem ide, Párizsba, és itt döntöttem el, hogy zenélni fogok. Köszönöm Párizs, hogy elültetted a magokat a szívemben”.

Az énekesnő ezután a francia lobogót magára terítve elénekelte a La Marseillaise-t, amelyet állva hallgatott végig a közönség.  Madonna később átment a République (Köztársaság) térre, amely a gyászolók nem hivatalos gyülekezési helyévé vált, és gitárosa, Monte Pittman kíséretében elénekelte néhány slágerét, köztük a Like a Prayer-t, a Ghosttownt és John Lennon Imagine című számát. A 130 halálos áldozatot követelő november 13-i eseményeket követően Madonna egy francia klasszikus, a La vie en rose eléneklésével emlékezett meg a terrortámadás áldozatairól stockholmi koncertjén.