Visszatér az Egyesült Államokba a pénteken megtámadott Bataclan párizsi rendezvényközpontban fellépő Eagles of Death Metal kaliforniai rockegyüttes – közölte a Nous Productions, a koncert producere.

MTI

Az együttes felfüggeszti európai koncertturnéját, amelynek utolsó koncertjét december 10-én tartották volna Portugáliában. Szombat este az észak-franciaországi Tourcoing-ban, majd vasárnap Belgiumban, ezt követően Németországban, Svájcban és Hollandiában léptek volna fel. A producer azt is közölte, hogy egy másik amerikai együttes, a Deftones, amely háromszor lépett volna fel a Bataclanban szombattól hétfőig, és péntek este is jelen volt a rendezvényközpontban, szintén visszautazik az Egyesült Államokba.

Sajtóértesülések szerint az Eagles of Death Metal tagjai épen kerültek ki a mészárlásból. Julian Dorio dobos felesége a The Washington Postnak elmondta, hogy a férje “telefonált, szereti, és jól van”. “Mindenkinek sikerül megmenekülnie” – tette hozzá. A dobos anyja, Mary Lou Dorio a lapnak azt mondta, hogy az együttes tagjainak sikerült megmenekülniük, de a kísérő személyzet több tagjának tartózkodási helyéről még nem tudnak.

Az Eagles of Death Metal Palm Desertből indult garázsrock együttes, amely olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Dave Grohl, a Foo Fighters és a Nirvana együttesek egykori tagja. A péntek esti párizsi merényletekben legalább 128-an haltak meg, 80-an a Bataclanban a legutóbbi, nem végleges adatok szerint. Péntek este az 1500 főt befogadó rendezvényközpontban telt ház volt.