Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Öt évet kellett várniuk Justin Timberlake rajongóinak arra, hogy idoljuk egy új lemezzel adjon új irányt a szórakoztatóiparnak, és akinek valóban ilyen ambíciói vannak, annak komolyan kell venni saját magát. Termékeny feszültségben van itten a rockigitározás és a zsíros funk, Justin Timberlake jól bevisz minket az experimentális funky és a country-punk ezüstösen csillogó erdejébe a Man Of The Woods című lemezzel, és annál jobb nekünk, minél inkább eltévedünk, és minél később találunk ki innen.

PZL – 061.hu

És kit érdekel, hogy a Man Of The Woods borítóját a napköziben is öszehozza egy felsős, amikor elkészült a leckével, mert a hat Grammy-díjjal kidekorált Justin Timberlake megengedhet magának egy demó-szintű covert, ha maga a zene finoman szólva sem demó, hanem ebben a nehezen betájolható erdőben egy agnacsokkal teli menedékház, mégis: ebben a funky disztópiában ez a ház az utolsó üzemelő diszkó, ahol eltáncolják az apokalipszist. És persze, ki az, aki egy fiúzenekarban saját maga paródiáját is elparodizáló ficsúrról azt gondolta, hogy ő lesz Michael Jackson és Prince után a globális szórakoztatóipar legizgalmasabb figurája. Mintha a Daft Punk, a Gorillaz Michael Jackoson és a mocsárvidék countryja keveredett volna itten össze, de tessék, itt van az album első száma, a Filthy, ami kb. úgy mozgat meg, mint a Deeper Underground, Jay Kay Godzilla-diszkója.

Timbaland és Pharell Williams szellemi bábáskodásával létrejött kreatívipari termék, amely afféle laudáció az Egyesült Államok déli államainak, olyan ez mint egy hetero George Michael-féle tesztoszteron pop, a végeredmény pedig egyfajta elektro art-funky, amit ha egy művészeti főiskolás indie-pop zenekar rak össze, azt mondják, hogy itt vannak az új istenek, akik megváltoztatták a föld forgási irányát és a saját fegyverével végezték ki a szórakoztatóipart… De mivel egy bizonyos Justin Timberlake neve szerepel az album gerincén, már maximum azt mondják: oké, klassz, de miért nem koszosabb, fésületlenebb az egész? Hát azért, mert egy mesterember vitte be zsűriztetni az áruját a funky képzeletbeli művészeti alapjához. A legjobb lesz nekünk, ha megpróbáljuk elkapni a ritmust, és ahogy kell: ifjú szívekben élni.

Justin Timberlake
Man Of The Woods
Sony
16 szám 71 perc

Képek: Sony


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •