Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Sokszínű programkínálattal vár kicsiket és nagyokat novemberben és decemberben is a belvárosi Deák17 Galéria, ugyanis november 8-án nyílik a PIROSPOZSGÁS MESÉK – SATOE TONE ILLUSZTRÁCIÓI, ahol a japán művésznő gyermekkönyv illusztrációit lehet megnézni. November 12-től múzeumpedagógiai foglalkozás is indul a kiállításhoz: a MESÉRE FEL! amely 7-10 éves korosztálynak, iskolás csoportoknak szól. A 10-14 éves diákoknak a TERVEZZ SAJÁT GÖRDESZKÁT foglalkozást ajánljuk. November 30-án a VILÁGJÁRÓ GYEREKEK programra invitáljuk a családokat, ahol a vendég GÖRÖGORSZÁG!

061.HU

PIROSPOZSGÁS MESÉK – SATOE TONE ILLUSZTRÁCIÓI
2019. november 8 – december 14.
Satoe Tone japán gyermekkönyv illusztrátor munkáit harmadik alakommal tekintheti meg a magyar közönség Budapesten. Alkotásaiban felfedezhetők a hagyományos japán művészeti alapok, de a modern európai trendek nyomai is. Finom, álomszerűen légies ábrázolásai nem csak a gyermekek, de szüleik szívét is rabul ejtik.

MESÉRE FEL!- Múzeumpedagógiai foglalkozás
2019. november 12. és december 13. között kérhető, csoportoknak
Miután a foglalkozáson megismerkedtünk Satoe Tone japán gyermekkönyv illusztrátor alkotásaival, meséinek főhőseivel és helyszíneivel, mindenki elkészítheti saját meseillusztrációját. A foglalkozáson hangsúlyt kap a szereplő, a helyszín és a cselekmény, valamint az előtér-háttér fogalma, majd ezek segítségével mindenki megalkothatja saját főhősét, akit aztán egy varázslatos és egyedi világban helyezhet el. A foglalkozásra a 7-10 éves korosztályt, iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várják. Időigény: 75-90 perc.

TERVEZZ SAJÁT GÖRDESZKÁT!- Múzeumpedagógiai foglalkozás
2019. november 5. és december 13. között kérhető, csoportoknak
A gördeszka több mint egy sporteszköz, a gördeszkázás pedig több mint egy sportág. A gördeszka lehetőséget ad az önkifejezésre és a kreativitás kibontására, mivel egy olyan felület, amit mindenki saját maga díszíthet. A foglalkozáson röviden megismerkedhetnek a gyerekek a gördeszkázás hazai történetével és a kiállított deszkákból kiindulva mindenki elkészítheti saját gördeszka makettjét, amelyet egyedileg díszíthet rajzzal, kollázzsal. A foglalkozásra a 10-14 éves korosztályt, iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várják. Időigény: 60-75 perc.
Jelentkezni a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött email útján lehetséges.

VILÁGJÁRÓ GYEREKEK – GÖRÖGORSZÁG
2019. november 30. szombat 9:30-12:30
A Világjáró Gyerekek családi programsorozaton a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. November 30-án Görögországban fogunk kalandozni, tartsatok velünk! Ajánlott életkor: 3-10 év. 

A programon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Deák17 Galéria honlapján lehet, itt: http://www.deak17galeria.hu/esemenyek/vilagjaro-gyerekek


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •