A testvéri összetartásról és a testvérgyűlöletről szóló meséket hallhat a közönség Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó lemezbemutató estjén december 5-én a Nemzeti Színházban – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

MTI

Berecz András elmondta, hogy az esten a Láttam a Holdat előttem című lemezt mutatják be. Hozzátette: kedves foglalkozása olyan meséket találni, amelyeket mások nem fedeztek fel. “Életem nagyobbik része, amikor másokat meghallgatok. Azt szokták mondani, hogy két fület kaptál és egy nyelvet. Ha nem tudsz kétannyit hallgatni, mint beszélni, akkor kár, hogy kinyisd a szád. Ez a mesemondó esetében is így van”.

Kiemelte: nagyon szereti azt az állapotot, amikor az ember úgy kacag, hogy még gondolkozik is. Van a nevettetésnek olyan fajtája, amelyikben egyáltalán nem muszáj gondolkozni, de van olyan, amelyiknek zománca a jókedv, alatta pedig a jó agyag csupa gondolat – vélekedett. Mint mondta, nem kész szöveget tanul meg, “kicsit ott születik a színpadon a mese”, amelyhez a közönség is hozzájárul a viselkedésével, reakcióival.