A Harry Potter-könyvek írója a BBC rádiónak elmondta: nem hagyott fel a gyermekirodalommal annak ellenére, hogy jelenleg Robert Galbraith írói álnéven krimiket ír és dolgozik a Legendás állatok és megfigyelésük című fiktív tankönyvére épülő filmtrilógia forgatókönyvén.

MTI

“Megírtam egy gyermekkönyv egy részét, amit nagyon szeretek. Be fogom fejezni a könyvet. Lesz újabb gyermekregény” – mondta az írónő. Neil Blair, Rowling ügynöke szerdán az új könyv kiadásának időpontját firtató kérdésre csak annyit mondott, hogy a “könyv írása folyamatban van és egyelőre nincsenek tervek kiadására”. Az 50 éves írónő a varázslóinas történetéről hétkötetes sorozatot írt, amelyet később kiegészített három kisebb történettel.

Londonban folynak Rowling új színdarabjának előkészületei, a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című kétrészes színpadi művet jövő tavasszal mutatják be a West Enden. Az írónőnek a napokban jelenik meg harmadik, Career of Evil című bűnügyi regénye, amelyet Robert Galbraith álnéven írt.

A családjával Edinburghban élő írónő jelenleg a világ egyik legismertebb asszonya, a legolvasottabb és legjobban fizetett szerzők egyike. Fő művét, a teljes Harry Potter-sorozatot 65 nyelvre fordították le és több mint 350 millió  – más forrás szerint több mint 400 millió – példány kelt el belőle.