Mészáros Lászlótól megszokott módon nagyméretű, mégis a korábbiaktól teljesen eltérő fotókból látható kiállítás Modulus címmel április 11-étől a budapesti TOBE Gallery-ben.

MTI

Mészáros László több évtizede van jelen a művészeti fotográfia világában. Legutóbb az Art Market Budapesten találkozhatott munkájával a közönség 2015 októberében, előtte 2015 nyarán Los Angelesben állított ki az On The Ground Floor Gallery Roots (Gyökerek) című csoportos kiállításán.

Mészáros László sokoldalú fotográfus, ennek jó példája, hogy míg az Art Marketen festményszerű, gigantikus, Munkácsy festészetét, fénykezelését, kompozícióit megidéző képe volt látható, Los Angelesben az elszigetelten élő pakisztáni Kalas törzsről készült három portréját állították ki. A Modulus című kiállítás keretében a fotográfustól megszokott nagyméretű fotók kapnak helyet a galéria falain, azonban merőben új, a korábbiaktól teljesen eltérő fotósorozatra számíthat a közönség.

A fotográfust az összepréselt műanyag flakonok, fémdobozok, nejlonok látványának ritmusossága fogta meg: a látszólagos káoszban meglátta a rendet. A nem tudatos, teljesen véletlenszerű módosulásokban magát az alkotást pillantotta meg (…) Fotográfiáin keresztül nézve a látványból előbújik a zeneiség és a forma lenyűgöző játéka. Ebből a látványból a fotográfus absztrakt világot teremtett. A kiállítás április 23-án a Budapest Art Week galériatúrájának induló állomása lesz.