Örül Mexikóváros polgármestere a metropoliszban forgatott új Godzilla-filmnek, mert az szerinte az idegenforgalmat is megélénkíti és sokak számára nyújt, ha rövid időre is munkalehetőséget.  

MTI

A film forgatása főként Mexikóváros történelmi központját érinti, ezeket az utcákat a jelenetek felvételei miatt átmenetileg le is zárják. Miguel Ángel Mancera polgármester a filmes stáb munkáját “nagyszerű lehetőségként” értékelte a város számára. A Godzilla: King of the Monsters című készülő sci-fi szörnyfilmben egy óriási molylepke (Mothra) és egy háromfejű sárkány (King Ghidorah) is szerepel Godzilla mellett. A produkció a 2014-es Godzilla című film folytatása lesz.

Alex Garcia producer is úgy vélte, hogy a film “nemcsak gazdasági hatással bír, hanem a világ figyelmét is felhívja Mexikóvárosra”. Mancera polgármester hozzátette: azt reméli, legalább annyi pozitívum jár majd a forgatással, mint amennyit a James Bond-film, a Spectre hozott. A BBC News híre emlékeztetett arra, hogy a Spectre – A Fantom visszatér című 007-es epizód karneváli forgataggal kezdődik, amelyet Mexikóváros Zócalo terén vettek fel.

A látványos, népszerű jelenet arra inspirálta a város vezetőit, hogy ezentúl évente valóban megrendezzék a felvonulást, amely nagyon sok turistát vonz. A Godzilla-filmhez több száz statisztát fogadtak fel, akik a város történelmi negyedében menekülnek a pusztító szörny elől. A helyi média rendre felhívja a figyelmet az útelzárásokra és egy praktikus térkép is készült, amelyen apró szörnyekkel és lángokkal jelzik, melyik környéket érdemes éppen elkerülni a lezárások miatt.

Kép: godzillamovie.com