Film készül az Őslénypark (Jurassic Park) szerzője, Michael Crichton utolsó, Micro című regényéből, az adaptáció rendezéséről Joachim Ronninggal tárgyal az Amblin Entertainment stúdió.

MTI

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a filmen a Jurassic Park és a Jurassic World producere, Frank Marshall dolgozik. Ronning legutóbb a május végén mozikba kerülő A Karib-tenger kalózai 5. című kalandfilmet rendezte kollégájával, Espen Sandberggel, akivel 2012-ben tört be a filmvilág élvonalába az Oscar-jelölt Kon-Tiki című alkotással.

A Micro egy végzős diákokból álló csapatról szól, akik Hawaiin kapnak munkát egy titokzatos biotech vállalatnál. Hamarosan azonban már a túlélésért kell küzdeniük, ugyanis miniatürizálják és hagyják magukra őket egy esőerdőben, ahol csak tudományos ismereteikre és az eszükre támaszkodhatnak.

Crichton regényének jogait az Amblin partnere, a DreamWorks szerezte meg 2015-ben. A forgatókönyvet Darren Lemke (Útvesztő, Libabőr, Shrek a vége, fuss el véle) írta. A 2008-ban elhunyt Crichton az amerikai sci-fi irodalom egyik legelismertebb és legnépszerűbb szerzője. Számos regényéből készült filmfeldolgozás, köztük olyan világsikerek, mint Az Androméda-törzs, a Zaklatás, A nagy vonatrablás, a Kóma, A gömb, a Gyilkos nap, az Idővonal vagy a Jurassic Park.

 Fotó: Screen Rant