Az Oscar-díjas dokumentumfilmes Michael Moore júliusban debütál a Broadwayn egyszereplős politikai szatírájával.

061.hu

Az előadás producerei hétfőn jelentették be, hogy Moore a The Terms of My Surrender (Megadásom feltételei) című műsorában a washingtoni politikát és Donald Trump elnököt állítja a középpontba. A szatirikus hangvételű előadást 12 hétig játsszák. Moore tavaly októberben, néhány héttel az elnökválasztás előtt mutatta be a Trump politikájával szemben álló, Michael Moore in Trumpland című dokumentumfilmjét.

A rendező a Kóla, puska, sültkrumpli (Bowling for Columbine) című 2002-es filmjével vált ismertté, amelyben a fegyvertartás amerikai szabályozásának ment utána azután, hogy két diák tizenhárom embert mészárolt le 1999-ben a Columbine-i Gimnáziumban. Filmjével egyúttal Moore igyekezett betekintést nyújtani az Egyesült Államokban zajló erőszakcselekmények természetére is.

2004-ben a Fahrenheit 9/11 című dokumentumfilmben a neokon establishment és George W. Bush elnökségéről, illetve a terrorizmus elleni harcról számolt be kritikusan, a 2007-es Sickóban pedig az amerikai egészségügyről készített látleletet.

A tavaly bemutatott Where to Invade Next (Mit foglaljunk el legközelebb?) című filmje szintén nagy port kavart. Utazási naplóként írják le, a filmben Moore azt vizsgálja, az olyan országok, mint Finnország, Franciaország, Olaszország és Portugália, hogyan birkóztak meg az Egyesült Államokban is tapasztalt gazdasági és társadalmi nehézségekkel.

Moore filmjeit a baloldali populizmusa, illetve a Demokrata Párttal való nyílt szimpátiája miatt sokan elfogultsággal vádolják.

Fotó: Huffington Post