Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 306
 •  
  306
  Shares

Elsőként vállalja a teljes helyszíni étkeztetés megszüntetését a budapesti Michelin csillagos Babel Budapest és belvárosi KIOSK Budapest éttermek. Tekintettel a kialakult helyzetre, az ikonikus fővárosi vendéglátóipari szereplők 2020. március 16-tól felfüggesztik éttermeinek nyitva tartását. A finom falatokat mégsem kell nélkülöznünk:  házhozszállítással, és a dolgozókat kisegítő intézkedésekkel készül a tulajdonos, Hlatky Schlichter Hubert, és csapata. 
 
061.hu

Az egész vendéglátó szektort érzékenyen érintő jelenlegi helyzetben nehéz döntésekre kell felkészülnie mindenkinek, ám a legnehezebbet a 12 éve piacon működő csoport hozta meg, akik szerint a legfontosabb most, hogy a köz érdekében minimalizálni kell minden piaci szereplőnek a koronavírus terjedését. Hétfőtől az összes éttermükben bezárnak, és megszüntetik a helyszíni fogyasztást, és még aznap a lehető legtöbb dolgozó bevonásával elindítják a házhozszállítást a KIOSK és Babel közreműködésével, pozíciótól független egységes bérezéssel.  
 
A lakosság érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon. Nehéz döntést kellett meghoznom, de a vendégeink és a kollégák egészsége most a legfontosabb. Az előttünk álló nemzetközi minták szerint ma Európában a házhozszállítás a legbiztonságosabb megoldás. Amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük a napi melegételt, a bezárásból fakadó gazdasági károkat minimalizálhatjuk, munkát adhatunk a csoportunkon belül dolgozó legtöbb embernek. A menedzsment már több napja home office-ban dolgozik. Akiket mégis szabadságra kell küldenünk egy időre, őket is folyamatos melegétel ellátással, és felvehető mikróhitel lehetőségekkel készülünk támogatni. Bízunk benne, hogy az új szolgáltatásunkat minél többen igénybe veszik, hiszen az lenne a legnagyobb segítség, hogy munkatársaink számára biztosítsuk a tisztes megélhetést.” – mondta a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert.
 
A WOLT-on és NetPincér GO-n induló házhozszállítás előkészítésében is a maximális biztonságra törekszenek: minden dolgozó védőruhában – maszkban és gumikesztyűben – dolgozik, a munkaterületeket folyamatos fertőtlenítik, és a csoport – ahogyan eddig is – ellenőrzött, hazai alapanyagokat használ az ételek elkészítésében. A KIOSK és PIAZZA közkedvelt klasszikusai mellett az étlapokon elérhető lesz a KIOSK napi menü, családi és ifjúsági ajánlatok, lehetőség lesz tortarendelésre, valamint borok, üdítők, friss dzsúzok is színesítik majd a kínálatot. A rendeléseket futáron keresztül kiszállítással hétfőtől, vagy az éttermekben kialakított pick-up pontokon, akár már mostantól is átvehetik. 

Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 306
 •  
  306
  Shares