A belvárosba látogatók a hétvégén lenyűgöző kulturális rendezvénysorozattal vehetik újra birtokba a megújult ötödik kerületi Szervita teret. A Budapest szívében lévő terület egyik központi eleme a Belvárosi Szent Anna Templom az „V. kerület Szervita tér megújítása” projekt keretén belül már tavaly megújult, majd 2015 augusztusában befejeződött a közterület rekonstrukciója is. A munkálatok során a tér közterületi része is újjászületik. Korábban csak gépjárművek igényeit kiszolgáló teret most már a gyalogosok vehetik birtokba. Az utakat és a gyalogos felületeket természetes kővel burkolták és teljesen akadálymentessé tették.

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

A gyönyörűen felújított teret a város szeptember első hétvégéjén egy tartalmas ingyenes kulturális fesztivállal ünnepli meg, lesz népzene, világzene, jazz, változatos gyermekprogramok, és nem utolsó sorban a komolyzene is.

A péntek estét a népzene uralja majd. Olyan izgalmas produkciókat élvezhetünk itt, mint Herczku Ágnes és Nikola Parov koncertje. Az alkotópáros a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei. Legújabb műsorukban Herczku Ágnes Bandázom című, 2014 végén megjelent CD-jének, valamint Tüzet viszek című hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek.
A megmozdulás csúcspontja szombat estére ígérkezik, ekkor Bogányi Gergely és 12 esztendős Boros Misi zongora virtuózok veszik birtokba a teret. (Bogányi játékát pénteken is hallhatják, azok akik a 15:00-kor kezdődő hivatalos ünnepélyre is ellátogatnak). A nyolc órakor kezdődő egy órás koncert igazi kuriózumnak ígérkezik, hiszen a Kossuth- díjas Bogányit ritkán hallgathatja a komolyzenére szomjazó városlakó. Bogányi Gergely neve a futurisztikus külsejű, számos technikai újítással bíró magyar csodazongora kapcsán lehet még ismerős, a nevével fémjelzett hangszernek az egész világ a csodájára járt.

A vasárnap ígéretes zenei csemegéje a Budapest Show kórus, ami főként egyetemista, gimnazista fiatalokból álló vidám társaság. Tagjaik az élet különféle területein tanulnak vagy dolgoznak. Repertoárjukban a könnyűzene számos ága megtalálható: pop, rock, musical, jazz, gospel, spirituálé, filmzene, és még sok meglepetés, mindez mozgással és tánccal fűszerezve, élőzenei kísérettel.