Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 10
 •  
  10
  Shares

Drámaian romlott Robin Williams egészsége az öngyilkossága előtti utolsó hetekben – mondta el a filmsztár özvegye a Good Morning America című műsorban.

MTI

Susan Williams a férje tavaly augusztusi halála óta először adott interjúban arról is beszélt kedden, hogy betegségei három éven belül a színész halálát okozták volna, ha maga nem vet véget életének – idézte a BBC News. Williamsnél Parkinson-kórt diagnosztizáltak és a Lewy bodies nevű demencia tünetei is jelentkeztek nála. Az utóbbi kórt az agysejtekben rendellenesen lerakódó, Lewy bodies elnevezésű fehérje okozza, mely károsítja az agyműködést: befolyásolhatja az emlékezetet, az ítélőképességet, a mozgást, a koncentrációt és a látást is a brit állami egészségügyi szolgálat adatai alapján.

“Ha Robin szerencsés lett volna, talán él még három évet. Nehéz évek lettek volna” – fogalmazott az özvegy. Halálakor “tökéletesen öntudatánál volt”, noha depresszióval és szorongással küzdött. Susan Williams szerint férjén testi tünetek is mutatkoztak: izommerevség lépett fel, gyakran elesett, csoszogóvá vált a járása. A hangjával is gondjai voltak – tette hozzá. “Az egyik percben tökéletesen tiszta volt. Öt perccel később mondott valamit, ami nem illett oda” – emlékezett vissza.

“Minden erejével azon volt, hogy kezelje a problémáit, ő volt a legbátrabb ember, akit valaha ismertem. Az utolsó hónapban már nem ment neki. Mintha átszakadt volna a gát” – fogalmazott. A műsorban megkérdezték tőle, hogy férje öngyilkosságát lehet-e úgy értelmezni, mintha a maga módján szerezte volna vissza az irányítást az élete felett. Az özvegy úgy vélte, így lehetett.

“Szerintem ezzel mondott nemet. Nem vádolom érte a legkevésbé sem” – mondta Susan Williams. Robin Williams az egyik legnépszerűbb amerikai komikus színész volt, 63 évesen vetett véget életének. Leghíresebb alakításait többek között a Jó reggelt, Vietnam! (1987), a Holt költők társasága (1989), a Mrs Doubfire – Apa csak egy van (1993) és a Good Will Hunting (1997) című filmekben nyújtotta.

 


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 10
 •  
  10
  Shares