A Pannon Fényképészkör Egyesület a Király utcai K11 Művészeti és Kulturális Központban nyitotta meg bemutatkozó tárlatát. Az egyesület legnépszerűbb rendezvénye a Fotósviadal, és az elmúlt években nem titkolt céljuk a közösségépítés a hazai fotósok körében. A tizenegy kiállító képei nem egy témára épülnek, így a teljes anyag megtekintésekor érdemes az egyéni sorozatokban külön- külön elmélyülni.

061.hu

“Mindenki a saját világát tárja elénk, a saját mini kiállításával, mégis, az a tizenegy fő, aki ma itt van, egy csapatként jött el” – mondta el Ruppert Tamás, az egyesület elnöke beszédében. A tárlat megnyitására Bánhalmi Norbert profi fotóst kérték fel, aki az egyesület által rendezett népszerű verseny, a Fotósviadal zsűritagja lesz az idei évben. Beszédében kiemelte, hogy mindegyik kép valamilyen érzést közvetít, és így a fotózás valójában “egyfajta terápia”, nem csak a fotósnak, hanem a nézőnek is. Hozzátette, hogy nagyon büszke az alkotókra, hiszen látszik a képeken, hogy átgondoltak és igényesek.

A Pannon Fényképészkör Egyesület 2017 óta bejegyzett civil szervezet, de valójában már összesen tíz éve működik, korábban Pannon Egyetem Fényképészkörként. Leginkább népszerű rendezvényük, a Fotósviadal kapcsán hallhattunk róluk, de az elmúlt években nem csak a verseny, hanem az egyesület is törekszik arra, hogy közösséget építsen a hazai fotósok körében. Fotóstúrákat, közös tematikus fotózásokat szerveznek, és a jövőben további kiállítások is tervben vannak.

A K11-ben a kiállítás szeptember 28-ig tekinthető meg, utána pedig a Ráday utcában, majd a Pannon Egyetem aulájában találkozhatnak vele az érdeklődők. A szeptember 19-én rendezett Fotósviadalra pedig egészen az esemény napjáig lehet jelentkezni, a helyek száma azonban korlátozott.