Mások mellett a 30Y, az Anna and the Barbies, Balázs Fecó, Csemer Boggie, Bródy János, a Budapest Bár, Dés László, Geszti Péter, a KFT, Pátkai Rozina, a Péterfy Bori & Love Band, a Quimby, Szalóki Ági és Zorán is fellép a gyermekéhezés felszámolásáért szervezett mai Nemzeti Minimum-koncerten a Sportarénában.

MTI

A szervező civil csoport célja a maratoni, tizenkét órás koncerttel az, hogy a mindenkori kormány dolgozzon ki olyan új gyermekétkeztetési hálózatot, amellyel minimalizálni lehet az éhező gyerekek számát Magyarországon, és garantálja erre a fedezetet a költségvetésben. Az eseményen több mint száz előadó lép színpadra. A szervező Nemzeti Minimum-csoport Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől ingyen kapta meg a koncertre a Sportarénát. A rendezvényre Bornai Tibor Háttal a Napnak címmel dalt írt, amely 14 órakor hangzik el a fellépők előadásában.

A koncertre meghívtak kétezer olyan fiatalt, aki mélyszegénységben él és még sohasem járt Budapesten. Tíz órától a Budapest Bábszínház szervezésében kisgyerekeknek szóló programok lesznek az Arénában, a kora délután a nagyobb gyerekeké, az este a felnőtteké. A színpadon a parlamenti pártok egy-egy női képviselője fogja ismertetni azt az országgyűlési határozatot, képviselői indítványt, amely elindítja a törvénykezési folyamatot; ez garantálhatja a magyarországi gyermekéhezés felszámolását.

A jegybevételekből befolyó összeget a költségek levonása után egy krízisalapba fizetik, ez az önhibájukon kívül bajba jutott, gyerekétkezéssel is foglalkozó alapítványok megsegítésére jön létre. A tervek szerint szeptember 26. hivatalosan is a Nemzeti Minimum Napja lesz.