November 18-án ismét Scorpions-koncert lesz Magyarországon, ezúttal a Budapest Arénában. A fiúk először 1986-ban jártak nálunk, a régi MTK-pályán, a klasszikus heavy metal fénykorában, úgy cirka 40.000 ember előtt adtak emlékezetes koncertet. A zenekar 2019-ben a nagy időket idézi meg látványos, klasszikus rockslágereikre épülő új showjával. 

PZL – 061.hu

A hannoveri Scorpions a dallamos heavy metal egyik legnagyobb hatású újító formációja, kereskedelmileg is a pop egyik legsikeresebb zenekara, fénykorunkban is több, mint 100 millió lemezt adtak el. A Scorpionsnak kulcsszerepe volt még a nyolcvanas évek glam-rock hulláma előtt abban, hogy a lírai dalaiknak és a slágereiknek köszönhetően a lányok is megszerették a hard-rockot, illetve a heavy metált. Jellemző, hogy a jórészt NSZK-diszkót favorizáló Poptarisznya is előszeretettel játszott Scorpions-dalokat a nyolcvanas évek közepén. Legalább hat lemezük gyakorolt komoly hatást a műfajra, nemcsak a melodikus, de feszes rockzenéjüknek, hanem a művészi erejű lemezborítóiknak köszönhetően is.

A zenekar legfontosabb munkái: Virgin Killer (1976), Taken by Force (1977), Lovedrive (1979), Animal Magnetism (1980), Blackout (1982), Love at First Sting (1984). E lemezekre épülő 1985-ös világ körüli turnéjukat a műfaj legnagyobb tömegrendezvényei között tartják számon. A melodikus fémzene egyik legjobb koncertlemeze, a Tokyo Tapes (1978) is a Scorpionshoz kötődik, az albumot a nyolcvanas évek elején Göczey Zsuzsa is bemutatta a Lemezbörze helyett című műsorában. Számtalan banda, mint például a Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System Of A Down vagy a Queensryche dolgozott fel Scorpions dalokat, csak a Rock You Like A Hurricane daluknak több mint 150 hivatalos feldolgozása létezik, különböző zenészek előadásában.

A budapesti koncertre jegyek elsőként a rajongói klub tagjai számára elérhetők, a bejelentést követő 24 órán keresztül. A hivatalos jegyértékesítés március 14-én 10 órakor kezdődik a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.