A Kárpátia étteremben, amely a magyar történelem rántott hús illatú arcképcsarnoka, furán mutattak a zöld fülekkel ellátott fejdíszben a Zikkurat Színpadi Ügynökség munkatársai, de az első megilletődés után beláttuk: ez most egy szórakoztató sajtótájékoztató, ahol Shrekkel (Feke Pál) is találkozunk majd, illetve a világ egyik legsikeresebb ifjúsági musicaljéről fogunk hallani.

ZL – Nullahategy

DSC09064A dolog rendben is volt, a felszabadult, jó kedélyű sajtóeseményen megtudtuk, hogy 2016. május 29-én bemutatják a SHREK, A MUSICAL című produkciót a Papp László Budapest Sportarénában, továbbá, hogy a musical története megegyezik az Oscar-díjas Shrek animációs film meséjével. A zenemű ősbemutatója 2008-ban volt Broadway-n, majd 2011-ben a Londonban, a West End-en debütált, az utóbbi években pedig Európa számos országában láthatta már a közönség, sőt még a Fülöp-szigeteken is.

Szente Vajk, a nagyszabású produkció rendezője leszögezte, hogy aki azt várja, hogy az általa ismert történet elevenedjen meg, nem fog csalódni. Ügyes kézzel úgy írták meg, hogy pontról pontra ráismerjünk a sztorira.

Kentaur, az előadás díszlettervezője szerint, „ez a történet arról szól, hogy újra gyerekek, és újra emberek tudjunk lenni…” Hozzátette: ilyen nagy térben ez a produkció még nem szólalt meg. A rajzfilmmel azonos látványvilágú, revüelemekkel díszített modern, humoros előadást láthatunk majd, ami a felnőtteket is szórakoztatni fogja.

A Fiónát alakító Szinetár Dóra elárulta, hogy kamasz korában szerelmes volt egy fiúba, de nagyon zavarba volt, mert a srác strandra hívta, miközben ő olyannak látta saját magát, ahogy sok évvel később Shreket. A fiú már a medencében volt, ő is gyorsan utána ugrott, hogy ne bámulják sokáig, de akkor kiderült, hogy a srác ült a medence alján, a kb. fél méteres vízben. Szerencsére elkapta az ifjú hős, így túlélte a fejest. A fiú később azt mondta, hogy igen is csinos lány Dóri, nem is érti, miért volt zavarban. És ez a lényege az egésznek – mondta Szinetár –, hogy az ember gondol valamit magáról, és aztán kiderül: nincsenek is nagy zöld fülei, mint a zöld ogrénak, és mások igen is láthatják szépnek és csinosnak.