A Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeumában májusban #moszkvater – A Széll Kálmán tér története címmel új időszaki kiállítás nyílik, amely az újjáalakuló tér történetén túl a városlakóknak az ehhez a kultikus helyszínhez kötődő emlékeit, élményeit is bemutatja.

061.hu

Ezt megelőzően, április 16-tól a Kossuth Lajos utcában található Budapest Projekt Galériában a Kiscelli Múzeum a BVA Budapest Városarculati Nonprofit Kft-vel együttműködésben POP-UP kiállítást valósít meg, amely a belváros szívében rendhagyó módon ad ízelítőt a májusi átfogó kiállításból.

A POP-UP tárlat további célja a kiscelli kiállításhoz kapcsolódó tárgy- és emlékgyűjtő kampány folytatása, hogy mind a #moszkvater POP-UP, mind a Kiscelli Múzeumban megvalósuló nagy kiállítás folyamatos, interaktív gyűjtőfelületként szolgáljon, és ezáltal párbeszédet indítson el a kurátorok és a nézők, a történetmesélők és az olvasóik között.

A POP-UP verzióban a Török Ferenc kultfilmjében elhangzott szállóigének megfelelően újra „moszkvaterezhetünk”. Irodalmi idézetek és hangulatos fotók idézik fel a tér nagy korszakait, ismert személyiségek osztják meg a hellyel kapcsolatos emlékeiket, és a Real 5D technika révén a galériában virtuálisan bebarangolhatjuk a hamarosan átadásra kerülő új Széll Kálmán teret is, valamint szelfizhetünk a kultikus Moszkva teres óra élethű másával.

A POP-UP kiállítás megtekinthető: 2016. április 16-30.
Helyszín: Budapest Projekt Galéria, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.