Az egészséget sokkal könnyebb megőrizni, mint utólag helyreállítani. A titok a megfelelő gondolkodásmódban és a rendszeres cselekvésben rejlik. Ez a FunctionalFit csapatának mottója, ahol szakembereik hétről hétre azért dolgoznak, hogy kihozzák vendégeikből a maximumot, és megteremtsék számukra a tökéletes közérzetet. Több mint 10 éve épült fel ez a funkcionális edzőkből, gyógytornászokból és gyógymasszőrökből álló csapat, amely teljes körű támogatást nyújt az egészség megőrzése érdekében.

A csapat nagy hangsúlyt fektet a stresszkezelésre, hiteles szakemberek gyakorlati tanácsaival tanítják meg, hogyan szabadítható ki a test és elme a feszültség fogságából edzéssel, gyógytornával, masszázzsal és jó szokások kialakításával. Fő céljuk, hogy népszerűsítsék a preventív jellegű egészségfejlesztést, a mozgás fontosságát és szeretetét. E célból ingyenes közösségi programokat is szerveznek annak érdekében, hogy szemléletmódjuk minél több emberhez eljusson. Május 5-én vasárnap 10 órától, immár ötödik alkalommal szervezik meg a lezárt Szabadság hídon csoportos, saját testsúlyos edzésüket.

A programon funkcionális, jóga és pilates elemekkel és persze mindenféle vidámsággal várják a sportolni vágyókat. A 2016-ban indult kezdeményezés ugyanis nem csupán edzés, de kellemes kikapcsolódás is, ahol élő zenével teszik még fergetegesebbé a délelőttöt: a mozgás ritmusát ugyanis rendhagyó módon élőben(!) a Schönherz Brass Band fúvós zenekar adja, pihenőjükben pedig DJ Revolution biztosítja majd a jobbnál jobb zenéket. Az edzés mellett a FunctionalFit szakembereivel kérdezz-felek formában is konzultálhatnak majd a résztvevők.   

A vasárnapi program során jótékony adományozásra is lehetőség nyílik majd. Mint az eddigi években, idén is az Édes Gyermekünk Alapítvány kapja támogatást, hiszen a szervezők szakemberként és szülőként is fontosnak tartják, hogy már egészen fiatal kortól tanítsák a gyerekeket a mozgás és az egészséges étkezés fontosságára, ennek rutinná alakítására. A projekt sikerességét jelzi, hogy a FunctionalFitnek évről évre egyre több embert sikerül megmozgatnia. Az elmúlt években a közös edzések létszáma 150 főt is meghaladta, idén pedig még ennél is több emberre számítanak. A „MOZDULJ! – élő zenés testedzés a Szabadság hídon” programra mindenkit szeretettel várnak: a hobbi és a profi sportolókat, a kicsiktől a nagyokig épp úgy, mint azokat az érdeklődőket, akik szívesen adnának maguknak esélyt egy egészségesebb, teljesebb élet elérésére minőségi, szakértői felügyelet mellett.  Az edzésen való részvételhez saját polifoam szükséges. A részvétel ingyenes. A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.