Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Négy vetítéssorozattal – Cinema Classics, Magyarok a háztetőn, Premier Movie Day és French Rooftop Cinema – jelentkezik idén nyáron a Budapest Rooftop Cinema (BRC) a Corvin Club tetőteraszán.A 2017-ben már ötéves BRC megújult arculattal, új weboldallal és fejlesztésekkel várja a szabadtéri mozizás kedvelőit: immár egy Christie Digital DLP 2K minőségű projektor segítségével a mozikban megszokott képi minőségben lesznek élvezhetők a vetítések.

MTI

Az évadnyitó vetítést június 12-én tartják: a Donnie Darko című sci-fi thrillerrel a Budapest Rooftop Cinema Classics indul útjára. Ezen a programsorozaton belül minden héten újabb meglepetések várják hétfőnként a nézőket: hol egy elévülhetetlen klasszikus, hol egy megunhatatlan vígjáték, hol egy kultikussá vált trash movie lesz terítéken; mindig eredeti nyelven, magyar felirattal.

A BRC, a Film.hu és a Magyar Nemzeti Filmarchívum közös vetítéssorozataként jelentkezik a Magyarok a háztetőn, melynek során a magyar film szerelmesei a magyar filmtörténet ikonikus remekművei mellett az elmúlt évek legnagyobb sikereit is megtekinthetik magyar nyelven, angol felirattal. A Magyarok a háztetőn június 13-án Kostyál Márk Kojot című filmjével kezdődik, majd szeptember 12-éig kedd esténként várja az érdeklődőket; a vetítések előtt az alkotók mesélnek filmjeikről.

Harmadszor indul el a francia mozi kortárs és klasszikus alkotásaiból egyaránt szemezgető French Rooftop Cinema sorozat a Budapesti Francia Intézet és a BRC szervezésében. A június 29-től csütörtökönként jelentkező vetítéssorozat Luc Besson A nagy kékség című klasszikusával veszi kezdetét, majd további francia nyelven, angol felirattal bemutatott filmekkel folytatódik július 27-ig.

Az idei év újdonsága a Premier Movie Day, melyben a BRC – az időjárástól függően – a hét többi napján premier filmeket vetít csúcsminőségben a Corvin Club tetőteraszán a mozis bemutatókkal egy időben. A vetítésekre a Budapest Rooftop Cinema immár online elővételi lehetőséget is biztosít.

fotó: Budapest Rooftop Cinema


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •