Nincs is jobb érzés annál, amikor a bejgli, halászlé, töltött káposzta okozta kómából magához tér az ember a két ünnep között, és a friss levegőn mozog egy kicsit. Lehet ez akár egy erdei séta, egy kis kocogás de lehet egy kis korcsolyázás is. A 061.hu összeszedett öt fővárosi műjégpályát, ahol ingyen lemozoghatjátok a karácsonyi falatozás után felszedett plusz kilókat.   

061.hu

1. BÁLNA (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)

Immár harmadszor, a Főváros jóvoltából újra megnyitotta “jegét” a Bálna 450 négyzetméteres ingyenes korcsolyapályája, amely joggal nevezhető a legszebb panorámájú ingyenes korcsolyapályának. Az sem gond, ha nincs otthon korcsolyád, hiszen idén is van kölcsönző. A jégpálya mellett egyébként kézműves játszóház várja a gyermekeket. 

A JÉGPÁLYA NYITVATARTÁSA- 2017. december 9-tól december 31-ig:

Hétfő – csütörtök: 10:00 – 22:00

Péntek – szombat: 10:00 – 24:00

Vasárnap: 10:00 – 22:00

/december 31.: 10:00–18:00; január 1.: ZÁRVA/

2. ÓBUDA: FŐ TÉR és CSOBÁNKA TÉR

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az egészségmegőrzés és közösségteremtés elkötelezettjeként az adventi ünnepek kezdetével minden évben két helyszínen (Fő tér, Csobánka tér) nyitja meg a térítésmentesen használható jégpályákat. Nyitás az első adventi hétvégén volt, és a látogatottság ezúttal is felülmúlta a várakozásokat. Az Óbuda szívét jelképező Fő tér történelmi múltjával és könnyű elérhetőségével mind vonzóbbá tette, hogy több tízezren látogassák meg a jégpályát.

A jégpályák nyitva tartása:
Fő tér: minden nap 8.00–22.00,
ingyenes oktatás: szombatonként 8.00–10.00

Csobánka tér: minden nap 8.00–20.00,
ingyenes oktatás: vasárnaponként 8.00–10.00

3. HUNYADI TÉR

A pályát teljesen ingyenesen használhatja minden VI. kerületi lakos lakcímkártyája felmutatása után, illetve a kerületben lévő intézmények tanulói diákigazolványuk, vagy az intézmény vezetője által kiállított igazolásuk felmutatása után. A műjégpálya használatára jogosultak a kerületi intézmények dolgozói és családtagjai is. A pálya naponta 8 és 20 óra között tart nyitva. Reggel 8-tól délután 2 óráig a terézvárosi intézmények gyermekcsoportjai élveznek elsőbbséget, a lakosságot délután 2 órától várjuk.

Kivételt jelentenek ez alól a hétvégék, ünnepnapok, illetve az iskolai téli szünet ideje, amikor a kerületi lakosok bármilyen időpontban igénybe vehetik a korcsolyapályát. December 31-én 16 óráig, január 1-jén pedig 12 órától lesz nyitva. A sportolni, csúszkálni vágyók a helyszínen felépített faházban korcsolyát kölcsönözhetnek, éleztethetnek, az esténként szépen kivilágított pályán pedig zenei aláfestés teszi még élvezetesebbé a szabadidő eltöltését.

4. BOSNYÁK TÉR

A hagyományteremtő jelleggel megnyitott pálya február 28-ig lesz nyitva, a korcsolyázás mellett pedig kulturális programok, előadások is várják az érdeklődőket. Hétköznaponként 15 óráig csak az iskolások használhatják a pályát – testnevelés óra keretein belül –, délután pedig mindenki kedvére csúszkálhat. Azoknak, akiknek nincs korcsolyája, díjmentesen is kaphatnak. 

5. KŐBÁNYA: SZENT LÁSZLÓ TÉR és ÚJHEGYI USZODA ÉS STRAND

A Kőbányai Önkormányzat – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – 2017 telén is két helyszínen nyit ingyenes jégpályát a korcsolyázni vágyók számára. Budapest egyik legszebb korcsolyapályája a Kőbányai Polgármesteri Hivatal előtt, a Szent László téren a tervek szerint január 31-ig fogadja a korcsolyázni vágyó gyerekeket és felnőtteket, naponta 9-től 20 óráig. A másik önkormányzati korcsolyapálya az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő udvarán lesz díjmentesen elérhető, tervezetten január 31-ig, naponta 9-től 20 óráig. Mindkét helyszínen lehet korcsolyát is bérelni, 500 forintos áron. 

+1 BAZILIKA

A Szent István-bazilika előtti téren megrendezett Adventi Ünnep keretein belül a 14 év alatti gyerekeknek ismét lehetőségünk van díjmentesen korcsolyázni a finom ételeket és italokat kínáló fabódék által körülfogott 200 m²-es műanyag korcsolyapályán, január 1-ig. A korcsolyabérlés ingyenes.